Германската компания за премиум леки коли Mercedes-Benz проведе таен търг, който включваше продажбата на уникален спортен автомобил 300 SLR Uhlenhaut Coupe от 1956 година. Hagerty Insider , позовавайки се на свои източници, твърди, че неизвестен купувач е платил 135 милиона евро за тази кола.

Така моделът Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe се превърна в най-скъпата кола в света. Преди това титлата беше притежавана от Ferrari 250 GT от 1962 г., което спечели 70 милиона долара преди няколко години. 

Твърди се, че в търга са участвали общо 10 известни колекционери на автомобили. Името на победителя не се съобщава. По неофициални данни, известен британски бизнесмен и колекционер на ретро автомобили е станал нов собственик на уникалния спортен автомобил. Събитието се състоя в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт, който този ден беше затворен за широката публика.

Снимка 573835

Общо немската компания пусна два модела с твърд покрив 300 SLR. Никой от тях обаче никога не е участвал в състезания. В същото време колите имаха разрешително, което им позволяваше да пътуват по обществени пътища.

Една от колите е била предадена на ръководителя на тестовия отдел на марката Рудолф Уленхаут като служебен автомобил. Именно в негова чест спортната кола получи прякора Uhlenhaut Coupe, пише пише Autonews.