Автомобилният гигант Mercedes пуска на пазара нова ексклузивна серия автомобили. Mercedes-AMG Mythos PureSpeed е първият модел от серията Mythos, като суперколата беше показана по време на събитие в Монако, съобщава Autoblog.

Серийната версия на Mercedes-AMG Mythos PureSpeed ще дебютира през следващата година.

Снимка 668366

Източник: Mercedes

От Mercedes-Benz планират да създадат лимитирани специални серии под подмарката Mythos. PureSpeed със сигурност изглежда като добро начало. Той е базиран на новия роудстър SL, който е превърнат в зашеметяващ спийдстър. Ще бъдат произведени само 250 бройки.

Mercedes увеличава производството на коли с ДВГ за сметка на електромобилите

Mercedes увеличава производството на коли с ДВГ за сметка на електромобилите

Поредният производител отбелязва по-слаб от очаквания апетит за превозни средства с електрическо захранване

Mercedes-AMG Mythos PureSpeed, въпреки че в момента е концептуален, изглежда готов за производство. Поразителният дизайн изглежда е вдъхновен от хиперавтомобила AMG-One.

Той има ниско разположена предна част с подчертан "нос на акула". В задната част са разположени типичните за спийдстъра обръчи, а задната част се отличава с елегантни хоризонтални задни светлини и агресивен дифузьор с четворни ауспуси. Над пилотската кабина дори е поставен ореол, подобен на този от Формула 1.

"Концептуалният Mercedes-AMG PureSpeed предлага директен поглед към най-прекия начин за изживяване на ефективността и удоволствието от шофирането. Радикално отворен, нито покривът, нито предното стъкло отделят двамата пътници от природата навън, а като концепция на нашия първи автомобил Mythos въплъщава най-високото ниво на ексклузивност, коментира Михаел Шибе - председател на Управителния съвет на Mercedes-AMG.

Все още не са ясни техническите подробности за Mythos PureSpeed, но автомобилните експерти очакват, че колата ще се задвижва от 4,0-литров V8 с две турбини.

Mercedes представи новото поколение комби E-Class (Видео)

Mercedes представи новото поколение комби E-Class (Видео)

При пазарното си лансиране моделът ще бъде оборудван и с функция AI