Германският производител Volkswagen ще представи обновена версия на популярния си хечбек Golf време на автомобилното изложение в Женева през март 2016 г. Автомобилът ще получи променен дизайн и изцяло светодиодна оптика.

В салона на автомобила срещу допълнително заплащане ще бъде монтирани дигитално арматурно табло и дисплей, който ще се проектира върху предното стъкло. Освен това моделът ще бъде оборудван с информационно –развлекателна система с 9,2-инчов сензорен екран, пише Auto Motor und Sport.

Също така по-късно обновеният модел ще получи и нова система, която позволява управление на редица функции на автомобила с помощта на жестове. Това ще бъде първият автомобил в своя клас, оборудван с подобна технология. Системата с разпознаване на жестове за първи път бе демонстрирана на концепта Volkswagen Golf R Touch, който бе показан по време на изложението Consumer Electronics Show (CES) през януари 2015.

Технологията включва три дисплея и пет специални сензора. Арматурното табло в актуализирания хечбек ще бъде напълно цифрово. С помощта на жестове водачът може да контролира силата на звука на аудиосистемата,  да регулира температурата в салона, както и да отваря и затваря люка.

След премиерата на стандартната версия Volkswagen ще представи серийна версия на концепта R400. Моделът ще се продава под името R420. Мощността на двигателя ще бъде 420 к.с.. Така че автомобилът ще бъде най-мощният и най-бързият Golf в историята на модела. Той ще бъде произведен в ограничен тираж.

Известно е, че новото поколение Volkswagen Golf най- вероятно ще се появи през 2018 г. Автомобилът получи индекс MK8 и ще бъде построен върху  модулната платформа MQB, която компанията планира да използва поне до 2025 г. Новият Golf трябва да бъде с 35-70 кг по-лек от своя предшественик и с много иновативни опции.