Моделната офанзива на Citroen, включена в плана “Push to Pass”, продължава с обявяването на нов кросоувър, който ще излезе от поточната линия през 2018 година.

В рамките на по-малко от 18 месеца ще бъдат представени четири модела, като новият кросоувър ще носи кодовото име “C84 project” и ще бъде базиран на платформата EMP2, която е в основата на множество модели на PSA – от SpaceTourer до продавания в Китай C6 и Peugeot 3008.

Новият кросоувърще се произвежда в Рен, Франция, където ще бъдат инвестирани 100 милиона евро. В бъдеще там ще бъде сглобяван Citroen E-Mehari, както и бъдещото Peugeot 5008. Работата по новата фабрика ще започне в началото на следващата година и ще завърши през 2018.

Все още френският производител не е оповестил конкретни данни за новия кросоувър, но при оставането на по-малко от 18 месеца до премиерата, прототипите и тестовите версии скоро би трябвало скоро да се видят по пътищата, пише TopGear.

Новият SUV ще е серийно превъплъщение на концепта Citroen Aircross Concept, представен през миналата година на автосалона в Шанхай. В модената гама на френската марка колата ще се позиционира над Citroen C4 Cactus. Габаритите на концепта бяха 4580 х 2100 х 1800 мм, а междуосието му е 2800 мм. 

Машината имаше хибридно задвижване от 1.6-литров турбодвигател, електромотором и комплект батерии с обща мощност от 313 к.с. Пробегът само на ток на концепта Citroen Aircross беше обявен от производителя на 50 км.