Чешкият автомобилен производител Skoda Auto съобщи, че ще осигури допълнителни производствени мощности в Мароко и Румъния, за да избегне забавяния и прекъсвания на доставките, причинени от войната в Украйна, пише See News.

Поради проблемите с доставките, свързани с войната, автомобилопроизводителят беше принуден да спре производството на изцяло електрическия ENYAQ iV за осем седмици от 3 март поради недостиг на кабелни снопове. С цел да възобновят производството възможно най-бързо, автомобилният производител и неговите доставчици бързо започнаха да търсят дублиране на производството на кабелни снопове в други производствени заводи в Европа и Северна Африка.  Споразуменията ще позволят при необходимост текущите производствени обеми да бъдат удвоени, отбелязаха от компанията.

Skoda представи новата Fabia Monte Carlo (Видео)

Skoda представи новата Fabia Monte Carlo (Видео)

Специалната версии на модела е посветена на успехите на чешката марка в автомобилния спорт

От края на юни високоволтовите кабелни снопове, необходими за зареждане на електрически превозни средства, използвани от Skoda Auto, ще се произвеждат в Румъния.

"В Skoda Auto работихме много тясно с нашите партньори през последните няколко седмици, за да сведем до минимум въздействието на войната в Украйна върху доставките на кабелни снопове. С голяма отдаденост успяхме да възобновим производството в Украйна за кратък период и също така значително увеличава производствения капацитет", каза членът на борда на Skoda Auto Карстен Шнаке.

Skoda представи кросоувъра Enyaq Coupe iV (Видео)

Skoda представи кросоувъра Enyaq Coupe iV (Видео)

Моделът обещава автономен пробег до 545 километра

От септември нататък производството в завода в Хмелниски, Украйна, също ще бъде дублирано след консултация с Volkswagen Group, кабелните снопове за моделите OCTAVIA и SUPERB след това ще се произвеждат и в Танжер, Мароко.