Автомобилната компания Skoda официално представи специалната версия на хечбека Fabia - Monte Carlo. Изпълнението, посветено на успехите на чешката марка в автомобилния спорт, предава на колата ясно изразен спортен вид в червено и черно както и специални акценти в интериора.

От Skoda Auto разпространиха подробности, снимки и видео на новото поколение на Fabia Monte Carlo. За него от компанията споделят, че е разработено с идеята за онези от клиентите на марката, които изпитват удоволствие по време на управлението и търсят нещо по-различно.

Новото поколение на модела Fabia Monte Carlo продължава традицията на марката да предлага допълнително измерение по отношение на спортното излъчване и динамичното пътно поведение. Във външния дизайн на автомобила те са подчертани с помощта на нови черни елементи, в това число по предната решетка, капаците на външните огледала, спойлера, новото оформление на предната броня, допълнителните декоративни елементи. Ексклузивни за спортната версия на модела са 16-цолови Proxima алуминиеви джанти (17- и 18-цолови като допълнително оборудване) и други.

Снимка 563581

Източник: Skoda

В интериора на новата Fabia Monte Carlo правят впечатление специалните емблеми по многофункционалния волан с кожена тапицерия и предното табло, тонираните задни стъкла, черното изпълнение на тавана, 10.25-инчовият виртуален кокпит със специфично за версията оформление и други.

Skoda Fabia Monte Carlo ще е налична на пазара в четири двигателни версии, като максималните мощности варират от 80 до 150 конски сили. В топ-версията си- 1.5 TSI EVO, автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за под 8 секунди и за развие максимална скорост на движение от 225 км в час.

Снимка 563582

Източник: Skoda

Продажбите на новата Skoda Fabia Monte Carlo ще започнат в Европа в края на тази година. Цената все още не е обявена, но вече е ясно, че като се вземат предвид оборудването и козметичните подобрения, тя ще стане най-скъпият модел в гамата.