Чешката компания Skoda представи обновения си модел Octavia от трето поколение - седан и комби. Продажбите на най-търсения автомобил на маркатаще започнат в Европа през следващата година.

Предната част е доста преработена, като габаритите на машината не са променени. Различни са светодиодната оптика и решетката на радиатора в стил Superb, като новите фарове са разделени. Това стилистично решение напомня донякъде на Mercedes-Benz E-клас от 2009 година.

Обновеният модел е снабден с информационно-развлекателна система с нов 9,2 инчов дисплей, като поддържа Apple CarPlay и Android Auto.Освен това автомобилът е оборудван със системи за безопасност, включващи функция за разпознаване на пешеходци, помощ при паркиране и за помощ при движение с ремарке или каравана.

В зависимост от положението на седалките, обемът на багажника варира от 590 до 1740 литра при комби модификацията на Octavia. OCTAVIA COMBI ще се предлага и с възможност за поръчка със система за дистанционно електрическо управление на вратата на багажника.

В двигателната гама са влезли пет бензинови и четири дизелови агрегата с мощност от 84 до 184 конски сили. Водачът може да избира между няколко режима на шофиране: Comfort, Normal и Sport.

По-късно обновената версия на модела може да получи и спортна модификация RS. По неофициална информация най-бързата Octavia ще бъде оборудвана с 2,0-литров бензинов двигател с мощност от 245 конски сили.