АвтоВАЗ обяви преименуването на модела LADA 4x4 и връщането към първоначалното му име "Niva". Сега този SUV ще се продава под името LADA Niva Legend, съобщава пресслужбата на руския автомобилен производител.

LADA Niva Legend ще има повече от 10 версии, включително търговски модели, пише autostat.ru. В допълнение, пакетът Comfort е достъпен за всички SUV модификации, който включва централно заключване с дистанционно управление, аларма за обратна връзка, аудио система с USB и AUX конектори.

Защо AвтоВАЗ може да се откаже от второто поколение Lada 4x4?

Защо AвтоВАЗ може да се откаже от второто поколение Lada 4x4?

Актуализацията на руския офроуд модел би станала твърде скъпа за местния пазар

LADA Niva Legend е първият в света офроуд автомобил с монокок каросерия и постоянно задвижване на всички колела с възможност за заключване на централния диференциал и свързване на ниска предавка. Под капака на всъдехода е монтиран 1,7-литров бензинов двигател, развиващ 83 к.с. и 129 Нм въртящ момент.

Вече 45 години той остава най-достъпното превозно средство със задвижване на четирите колела на руския пазар. В момента цената на модела е от 587,9 хиляди рубли (валутен курс днес: 1 долар = 74,51 рубли, едно евро = 90,81 рубли, бел. ред.).

Новата Lada Niva май е "одрала кожата" на Toyota RAV4

Новата Lada Niva май е "одрала кожата" на Toyota RAV4

Актуализираният SUV със значително променен външен вид, ще дебютира през 2021-а

Според резултатите от 11 месеца на 2020 г. продажбите на LADA 4x4 на руския пазар възлизат на 26 203 автомобила, което е с 10% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. В резултат този SUV автомобил влезе в петте най-продавани такива модела на руския пазар, твърдят анализатори на агенция AUTOSTAT.

Да напомним, че миналата есен AвтоВАЗ започна продажбата на SUV LADA 4x4 в специална версия с цена 672,9 хиляди рубли. LADA 4x4 BLACK е създадена на базата на оборудването Urban, но сега нейните черни огледала са допълнени от изцяло черни джанти и тъмна тапицерия на облицовката и седалките.

Всъдеходът Lada 4x4 стана по-тих, по-удобен и по-безопасен

Всъдеходът Lada 4x4 стана по-тих, по-удобен и по-безопасен

Производството на актуализирания автомобил вече започна