По-рано беше съобщено, че руският производител AвтоВАЗ планира да актуализира глобалната офроуд версия на Lada 4 × 4 от второ поколение. Сега специалисти от тази индустрия смятат, че компанията може да се откаже от подобни планове, пише car.ru.

Снимка 505732

Източник: Lada

Експертите отбелязват, че за създаването на напълно нова модификация на модела ще са необходими значителни финансови инвестиции от компанията. Ще трябва да се създаде платформа за офроуд вариянти, да се разработят нови панели за каросерията на автомобила и да се насити превозното средство с по-модерни технологии. Всичко това ще изисква доста финансови средства. А в резултат, колата ще получи прилична, но твърде висока за руския пазар цена. Според специалистите най-бюджетната версия на модела ще струва около 1 500 000 рубли (около 17 000евро при сегашния курс на рублата, бел. ред).

Как се привличат купувачи на Lada в Русия?

Как се привличат купувачи на Lada в Русия?

АвтоВаз обяви нови нестандартни отстъпки и специални оферти

В същото време, ако цената на руския модел е на нивото или близка до цената на чуждестранен аналог, руските шофьори, разбира се, ще дадат предимство на чуждестранното превозно средство. В резултат на това, ако моделът бъде радикално обновен, тогава единственият реалистичен вариант за компанията да възвърне разходите за производство на офроуда Lada 4 × 4, ще бъде да се насочи изключително върху външния пазар на автомобила.

Снимка 505731

Източник: Lada

В Русия започва производството на ново поколение на модела Renault Duster. На свой ред Lada 4 × 4 трябва да получи идентична платформа. По-голямата част от оборудването за съвременни руски автомобили е създадено на базата на копия на френските Renault. И това предполага, че компанията създава конкурент на себе си, което е нелогично. От това следва, че ако се появи ново поколение на руския всъдеход, тогава е малко вероятно то да бъде ориентирано към вътрешния автомобилен пазар.

AвтоВАЗ произведе 30-милионния автомобил Lada

AвтоВАЗ произведе 30-милионния автомобил Lada

Той е червен седан Lada Granta - най-популярният модел на руската марка