Американското подразделение на Volkswagen представя новата версия Golf Alltrack по време на международното автомобилно изложение в Ню Йорк през март. 

Моделът, пише  auto-press.net, е оборудван със система за задвижване на четирите колела 4MOTION. Той ще бъде пуснат в продажба през есента, като ще се предлага в модификация с 1.8 литров, четирицилиндров TSI бензинов двигател с максимална мощност от 170 конски сили. При пазарното си лансиране, Volkswagen Golf Alltrack ще бъде наличен във версия с шестстепенна DSG роботизирана предавателна кутия, а по-късно ще бъде лансиран и вариант с шестстепенна трансмисия. 

VW Golf Alltrack се отличава от стандарната си комби-версия с уникални за версията брони, вежди на калниците, допълнителни защитни елементи по страничните панели, специалните 17- и 18-цолови джанти, сребристото решение на релсите на тавана, матираните капаци на външните огледала и други. 

В стандартното оборудване на Golf Alltrack са включени инфо-комуникационна и мултимедийна система с 6.5-инчов чувствителен на допир екран, камера за задно виждане, паркинг сензори, алуминиеви подложки на педалите, тематични прагове на вратите, електронна стабилизираща програма и други.