Volkswagen е един от водещите производители на седани, компактни SUV кросоувъри и дори товарни превозни средства. Те са и най-добрият производител на много важна подгрупа: хот хечът, който идва при нас от VW под формата на Golf, пише Hot Cars.

VW Golf (Фолксваген Голф ) доминира на горещата хечбек сцена и рядко получава лоша оценка от новинарските издания. Още от дебюта на оригиналния Golf в средата на 70-те години на миналия век, този компактен автомобил остава на върха на класацията. 

Снимка 604850

Източник: iStock by Getty Images

Защо обаче Volkswagen Golf е един от най-продаваните автомобили на всички времена?

Моделът е силно разпознаваем и уважаван автомобил, който се произвежда от 1974 г. насам. В началото VW създава Golf като наследник на VW Beetle. Подобно на братя и сестри, Golf споделя някои сходни качества с Beetle. Например, повечето голфове първоначално са били автомобили с две врати. Хората в Съединените щати биха познали оригиналния VW Golf MK1 (първо поколение) като VW Rabbit.

Volkswagen Golf Mk1 (Type 17)

Източник: wikipedia

Volkswagen Golf Mk1 (Type 17)

За Volkswagen - Golf е най-успешният им автомобил,

за света той е третият най-популярен автомобилен модел

Toyota Corolla е най-популярният автомобил в света, а Ford F-Series е вторият.

Golf има толкова голяма популярност поради няколко прости причини. Успехът му може да разглежда като научна формула, но всъщност всичко се свежда до това колко практичен е този хечбек.

Хот хечбековете са популярна и вълнуваща кола по света от години. А Golf е перфектната комбинация от спортен дух, практичност и цена. Що се отнася до достъпността, погледнете VW Golf GTI S от 2023 г. С 2-литров двигател, който произвежда 241 конски сили и прилична горивна ефективност, той поддържа баланс между практичност и спортен дух. Този Golf може да се похвали с начална цена от около $30 000 за базовия модел. Разбира се, Golf се конкурира с много други автомобили на тази цена, но има по-добри характеристики от повечето от тях. Освен всичко това тези автомобили се препродават с лекота. 

Възможността за модифициране и персонализиране на Volkswagen Golf е безкрайна, но за хората с деца, неговите четири врати и достатъчното товарно пространство за компактния му размер означават, че Golf има по нещо за всеки. 

Снимка 604849

Източник: iStock by Getty Images