След не особено успешна година, първи спад в продажбите на iPhone от излизането на марката на пазара и поевтиняване на акциите, анализатори очакват Apple да се завърне победоносно на фондовия пазар през 2017 година.

Според анализатори от банката Citi акциите на корпорацията ще поскъпнат сериозно през следващите 12 месеца, като по техните думи има пет причини да се очаква ръст в стойността на ценните книжа.

На първо място се очаква от Apple да направят сериозен удар с новия iPhone 8, който ще дойде с редица нововъведения. Сред тях е OLED екран, безжично зареждане и по-добра камера.

В полза на компанията ще бъдат и готвените от новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп данъчни реформи, които предвиждат намаляване на ставката на корпоративния налог.

Не по-малко значение за стимулирането на акциите ще има и бизнесът на Apple с различни дигитални услуги. Той се разраства с всяка изминала година, като приходите от него също растат осезаемо. Те идват най-вече от абонаментните планове на потребители за услуги, като Apple Music и iCloud.

Според експертите от Citi технологичният гигант има възможност да направи сериозен пробив на друг азиатски пазар, след като загуби лидерството си в Китай. Компанията може да се превърне в любима марка на потребителите в Индия. Първо обаче е необходимо в страната да бъде осигурено по-голямо покритие с достатъчно бърз интернет, за да могат да се ползват продуктите на производителя.

Освен това от Apple работят върху стратегия за оборудване с техни продукти, като iPhone, iPad и Mac, на големи корпорации, включително на IBM и Deloitte.