Американската авиокомпания спря част от своите самолети Boing 737, заради капаците на багажното помещение над пътниците, които не са се затворили. Проблемът става в някои от самолетите, които компанията обновява. Това води до отлагане на 40 полета, пише CNBC.

American Airlines e в процес на обновяване на своите самолети Boeing 737-800, за да увеличи капацитета им, да разшири отделението за багаж над пътниците и да снабди всяко място с електрически контакт. Тези промени са част от проект, наречен "Project Oasis". Авиокомпанията прибягва до практиката, която използват и други самолетни фирми. Те увеличават броя на местата за пътуващите, за да печелят повече от всеки полет.

British Airways купува  самолети Boeing за $18 милиарда заради спрения Airbus

British Airways купува самолети Boeing за $18 милиарда заради спрения Airbus

С новите 42 лайнера Boeing 777 компанията заменя 34 остарели машини

Американският превозвач твърди, че е открил проблем с кабините за багаж над пътниците в два от самолетите Boeing 737-800. Според авиокомпанията те са били инсталирани от трети доставчик, лицензиран от Федералната авиационна администрация. Съгласно нейните изисквания, капаците на тези кабини за багаж, трябва да са затворени преди самолетът да излети.

Проверката, предизвикана заради проблема с капаците, намира и други неизправности, като разхлабени болтове. Откритите проблеми не са повлияли безопасността на пътниците.

Говорител на компанията заяви, че тъй като два от самолетите не са отговаряли на техните стандарти, те са решили да направят проверка на още 12 машини и да анулират полети. Американската авиокомпания досега е ремонтирала 70 от 304 Boeing самолета 737-800 заради изтичащия им срок за експлоатация.