Audi иска да намали разходите с €17 милиарда до 2022 г., съобщи германското списание Manager Magazin, цитирайки високопоставени мениджъри от компанията. Съкращаването на разходите в премиум марката ще помогне за финансирането промяната към електромобили.

Говорител на Audi, част от Volkswagen Group, заяви, че плановете за намаляване на харчовете все още не са финализирани, но цитираните от германското издание цифри са коректни що се отнася до мащаба.

Спестяването е от изключителна важност за VW след скандала с емисиите и съпътстващите глоби.

Това са най-купуваните автомобили в Европа

Това са най-купуваните автомобили в Европа

Въпреки SUV-модата Старият континент още обожава малките коли

Изданието съобщи още, че бъдещите свободни работни места в компанията няма да бъдат попълвани, цитирайки финансовия директор Алекзандър Зайц. Това ще допринесе за намаляване на общия брой служители с 3 процента, или около 14 000 работни места, в следващите пет години. Говорител на Audi отрече тези цифри.

Компанията има около 91 700 служители в световен мащаб, като 61 500 от тях са в Германия.

Междувременно главният изпълнителен директор на Volkswagen Group заяви, че има "големи притеснения" относно забавящото се търсене в Китай като резултат от търговската война между Вашингтон и Пекин. Хърбърт Дайс обаче все още вярва, че пазарът може да тръгне нагоре, ако двете страни постигнат споразумение.

През форума в Давос той посочи още, че се надява САЩ да не въведе мита върху вноса на автомобили.

Страх ли я е Китайската комунистическа партия от забавящия се растеж?

Страх ли я е Китайската комунистическа партия от забавящия се растеж?

Президентът Си свиква извънредна среща на най-висшите лидери на Китай и предупреждава за сериозни рискове