British American Tobacco (BAT) спира част от марките, продавани досега на българския пазар. Скоро по щандовете потребителите няма да виждат ММ, GD Blue, Tresor Blue, Bulgartabac One, Victory Code и "Средец". Информацията за промяната бе съобщена от "Капитал" и потвърдена за Money.bg от дружеството.

На клиентите ще бъде предлагано да закупуват вместо това Rothmans. По данни на Nielsen брандът е най-бързорастящия в под средния ценови сегмент на пазара у нас.

"В комбинация с новите предложения на бранда, вярваме, че тази тенденция ще се запази и занапред", заявиха от BAT. Става въпрос за по-"леки" цигари с по-ниско съдържание на катран и никотин.

След сделката за €100 милиона: "Булгартабак" сменя името си и прехвърля 2 основни актива

След сделката за €100 милиона: "Булгартабак" сменя името си и прехвърля 2 основни актива

Какво е новото име на компанията?

От дружеството не пожелаха да обяснят каква е конкретната причина за спирането на шестте марки, които закупиха от "Булгартабак".

Остава неясно и откога промяната ще влезе в сила. Според "Капитал" търговците са предупредени, че доставките на цигари от шестте марки ще се осъществяват до изчерпване на количествата.

Rothmans се предлага и на цена, която е по-ниска от тази на спрените брандове, макар и минимално.

От BAT заявиха пред Money.bg, че няма намерение да спира производството на Victory и Eva. "Капитал", позовавайки се на свои източници, твърди, че първата ще се "превърне" в Lucky Strike, а втората - във "Vogue".