Производителят на тежка техника Caterpillar обяви, че част от производството ѝ ще бъде спряно заради пандемията от коронавирус, предаде Zero Hedge. Освен това прогнозата за приходите на компанията е занижена.

"Магнитуда на пандемията от COVID-19, включително всички въздействия, които тя оказва върху бизнеса, финансовите позиции, резултата от дейностите или ликвидността на Caterpillar, не може да бъде оценена точно към този момент заради бързото развитие на ситуацията", посочват от Caterpillar.

Продажбите на Caterpillar удариха няколкогодишно дъно

Продажбите на Caterpillar удариха няколкогодишно дъно

Те са прокси за представянето на тежките отрасли като цяло

Финансовата прогноза на производителя ще бъде обявена вероятно в края на април, когато те оповестяват и данните за представянето на бизнеса си. Не е известно и дали компанията вече е кандидатствала за федерална помощ.

Това е втората понижена прогноза за представянето през 2020 г. Първоначално компанията изтъкна, че тази година бизнесът ѝ ще бъде засегнат още през месец януари.

Във всеки случай е ясно, че въздействието от пандемията върху производството на компанията в САЩ и затова част от заводите ѝ в страната спират работа. Сред тях е заводът за леене на метал в Мейпълтън, Илинойс, а причината е спада на търсенето за продуктите на компанията.