Частен съдебен изпълнител разпродава имуществото на ботевградската месопреработвателна фирма "ОРХАНИЕ МИЙТ" ЕООД. За публична продан са обявени както ''Кулинарният комбинат'', в Ботевград, така и 83 движими вещи, сред които линия за кебапчета и кюфтета и руска бъркачка за кайма.

От облението на ЧСИ Стоян Лазаров, става ясно, че началната цена, от която ще започне наддаването за това имущество е 7 850 920 лв., като от посочената цена ДДС-то е в размер на 650 920 лева. Върху имуществото на фирмата има вписани в Имотния регистър пет ипотеки и две възбрани.

Фирма "ОРХАНИЕ МИЙТ" ЕООД е регистрирана през 2012 година, но е правоприемник на "Орхание-Цветослав Лазаров" ЕТ - първата частна фирма на територията на Ботевград, регистрирана през 1989 година.

ЧСИ разпродава имуществото на "Рубикон"

ЧСИ разпродава имуществото на една от първите големи частни фирми в хранителния бранш

Компанията няма активна дейност още от 2021 г.

Фирмата е собственик на модерното месопреработвателно предприятие "ПРЕМИЕР", намиращо се в Ботевград на бул. "Цар Освободител" №36, върху поземлен имот с площ 15 454 кв.м.

За последните три десетилетия предприятието се е утвърдило като едино от най-големите на български пазар. Марката "Премиер" е вписана в ПВ през 1998 година с регистрационен номер 34011 валидна до 2028 година, а "Дядовата къща" през 2009 година с рег. Номер 76461 валидна до 2029 година.

Снимка 620968

Източник: "ОРХАНИЕ МИЙТ" ЕООД

Компанията присъства на пазарите в: София град, София област, Пловдив, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Стара Загора, Хасково, Сливен, Добрич, Варна, Разград, Търговище, Шумен, Русе, Кюстендил, Сандански, Петрич, Самоков, Велинград, Тетевен, Троян, Етрополе, Правец, Враца, Видин, Монтана, Лом, Пирдоп, Златица и други. През летните месеци обслужва редица хотели по Черноморието, а през зимата се ориентира към Банско, разбираме още от сайта на компанията.

Дългове за милиони: ЧСИ разпродава имуществото на завода за хартия в Белово

Най-старата хартиена фабрика в България затъна в дългове и фалира

Дългове за милиони, запор и синдик

Проданта ще се проведе в Районния съд в Ботевград между 5 юни и 5 юли 2023 г. Като до участие в търга ще се допускат единствено кандидати внесли 10% от обявената начална цена по сметката ЧСИ Стоян Лазаров.

Снимка 620966

Източник: "ОРХАНИЕ МИЙТ" ЕООД