"Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" и Lavazza преустановяват сътрудничеството си. Спирането на съвместната дейност е на всички пазари, на които компаниите си партнираха до момента, включително и българския. Прекратяването на общата работа ще влезе ефективно в сила от 15 септември, уточняват двете дружества.

От октомври 2017 година "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" предлагаха кафе продуктите на Lavazza, включително кафе на капсули, разтворимо, кафе за заведения и кафе машини. Допреди това в България дистрибутор бе "Софсток", собственост на бизнесмена Мирослав Печев. Компанията е един от големите дистрибутори на кафе, чай и алкохол. Печев е собственик и на Парк хотел "Витоша" в Студентски град и "Гранд Хотел България" от 2016 година, а отскоро и на голф и спа комплекса "Света София", популярен като "Българския Лас Вегас".

"Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" и Lavazza не посочват причината за прекратените взаимоотношения. "Кафето ще продължи да играе ключова роля в стратегията ни занапред. Въпреки това, се съгласихме, че сега е правилният момент пътищата ни да се разделят, а ние изследваме нови възможности и партньорства в тази област", казва Продромос Николаидис, Group Coffee Director в "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани".

От Lavazza пък посочват, че ще засилят дейността си у нас след прекратяване на споразумението. "България е стратегическа държава за нас и ние ще засилим бизнес активностите си тук с по-директен подход в маркетинга, изграждане на солидни партньорства с местни експерти в кафе бизнеса и като продължим да изпълняваме без прекъсване договорите от Кока-Кола ХБК", казва Мауро Мантовани, глобален главен търговски директор на Lavazza Group.

Кока-Кола отчита приходи от 524 милиона лева на българския пазар за 2018 година

Кока-Кола отчита приходи от 524 милиона лева на българския пазар за 2018 година