Двама жители на американския щат Калифорния твърдят, че са намерили нещо нередно в сандвичите с риба тон на Subway — в тях няма риба тон, пише The Wall Street Journal.

Дело по този повод бе заведено още през януари, а в него се твърдеше, че в сандвичите с риба тон има следи от пилешко, свинско и телешко. Сега е заведено и второ дело, като Карън Данова и Нилима Амина твърдят, че в 19 от 20 проби не са открити никакви следи от риба тон.

Но във всички 20 е имало пилешко, в 11 е открито свинско месо, а в 7 - телешко. Пробите са тествани в Департамента по екология и еволюционарна биология в Университета на Калифорния.

Говорител на Subway отрича твърденията и заявява, че сандвичите с риба тон са със "100% риба тон".

През октомври съдия спря първото дело, тъй като ищците не са успяли да докажат, че са купили сандвичите, след като са чули или видяли реклама на Subway. В новото дело Амин твърди, че е купила и изяла над 100 такива сандвича между 2013 и 2019 г., "подведена" от менюто в ресторантите.

През октомври на миналата година имаше друг подобен случай в Ирландия. Тогава върховният съд определи, че хлябът в сандвичите на Subway не отговаря на законовите изисквания за хляб.

Съд: Хлябът на Subway не е хляб

Съд: Хлябът на Subway не е хляб

Защо?