Германската Deutsche Bank отчете още по-лоши загуби от очакваните за второто тримесечие на 2019 година. Най-голямата банка в страната записва нетна загуба от €3,15 милиарда. По-рано този месец тя заяви, че очаква загуба от €2,8 милиарда. През същото тримесечие на миналата година банката записа печалба от €401 милиона.

Приходите също намаляват, като през трите месеца до края на юни те са били €6,2 милиарда, а през същия период на миналата година - €6,59 милиарда.

По-рано този месец Deutsche Bank съобщи, че ще закрие подразделението си за търговия с активи и ще съкрати 18 000 души до 2022 г. Първи още до края на този месец ще си тръгнат старши мениджърите Гарт Ричи, Силви Матерат и Франк Щраус.

"Вече предприехме значими стъпки, за да започнем изпълнението на стратегията за трансформация на Deutsche Bank", коментира главният изпълнителен директор Кристиян Сюинг. "Значителна част от разходите по реструктуриране вече са вписани в резултатите за второто тримесечие. Ако ги изключим, банката щеше да излезе на печалба", посочва още той.

От отчета става ясно, че без тези разходи банката е щяла да отчете €231 милиона печалба. Банката очаква разходите по реструктурирането да бъдат €7,4 милиарда до 2022 г.

Акциите на Deutsche Bank поевтиняха с над 30 процента през последните 12 месеца.

За цялата година разходите по реструктурирането ще бъдат €5,1 милиарда, а през тази и следващата година няма да бъде изплащан дивидент - за първи път от 1993 г.

Deutsche Bank прогнозира, че до 2022 г. ще успее да спести €17 милиарда.

Реструктурирането следва провалените разговори за сливане с конкурентната Commerzbank през април. Берлин подкрепяше сделката, надявайки се да създаде национален шампион в банковата индустрия.

И двете банки обаче стигнаха до заключението, че сделката е твърде рискова, опасявайки се, че разходите по сливането ще надхвърлят ползите.

UniCredit обмисля съкращението на до 10 000 служители

UniCredit обмисля съкращението на до 10 000 служители

Ще бъдат засегнати работни места в Италия и в други страни, но плановете все още не са окончателни