Специализираната в енергийното строителство фирма "Ел Контрол", ще изгради нова производствена база в Стара Загора, става ясно от информация на сайта й.

Компанията в момента е на етап проектиране, като планира строителните работи да започнат през 2024 година. Новото производство ще бъде разположено в близост до сегашната база на фирмата в кв. "Кольо Ганчев".

Старозагорската фирма произвежда електрически табла - силови разпределителни и захранващи табла, сградни, релейни, електромерни, табла за автоматизация, контролни табла и шкафове. Към момента в "Ел Контрол" работят 140 души, а в новата производствена база ще бъдат наети допълнително поне още 15 души.

Над €2 милиарда от Брюксел за Перник, Кюстендил и Стара Загора: какви проекти ще бъдат финансирани

Над €2 милиарда от Брюксел за 3 български града: какви проекти ще бъдат финансирани

Ще бъдат разкрити над 15 000 нови работни места

Предвижда се да се развие и напълно нова за "Ел Контрол" дейност - прахово боядисване.

Старозагорската компания произвежда основно табла ниско напрежение, като второто партньорство със Siemens от тази година е за доработка на уредби средно напрежение NXAir.

"От началото на тази година подписахме още две партньорства със Siemens - станахме технологичен партньор за типово тествани табла Sivacon S8, както и VAR партньор за уредби NXAir. Десет наши специалисти вече са обучени в завода на Siemens в Лайпциг. Първите табла са поръчани и ще бъдат произведени при нас", коментира пред divident.eu управителят на "Ел Контрол" инж. Станимир Христов.

ЕСО е един от основните клиенти на "Ел Контрол". Компанията работи и с голяма част от представителите на едрата индустрия на страната като "Лукойл Нефтохим Бургас", "Аурубис България" и "Дънди Прешъс Металс". В някои от предприятията компанията има договори за поддръжка и сервиз на определени устройства, а в други изпълнява периодично проекти по плановата им програма за ремонт или за изграждане на нови електрически уредби.

Billa инвестира близо 50 милиона лева в нова складова база в Стара Загора

Най-голямата търговска верига по брой магазини у нас инвестира 50 млн. лв. в нова складова база

Откриването на складовата база ще разкрие 200 нови работни места