BILLA България ще инвестира близо 50 млн. лв. в изграждането на нова складова база, която ще обслужва районите на Централна и Южна България.

Парцелът се намира до село Загоре, област Стара Загора, и обхваща територия от 55 декара. Площта на складовите помещения от 16,5 хил. кв.м е разпределена в сектори със сух и охладен склад, както и административна част. Обектът ще бъде сертифициран по международния BREEAM стандарт за зелено строителство, който гарантира, че складовата база е проектирана и ще бъде управлявана с минимален отпечатък върху околната среда и по най-високите стандарти за устойчивост.

Billa инвестира 28 млн. лева в 12 нови магазина, отваря над 250 нови работни места

Billa инвестира 28 млн. лева в 12 нови магазина, отваря над 250 нови работни места

Компанията за първи път постига над 1 млрд. лева оборот, започва да продава онлайн

В изграждането на складовата база ще бъдат интегрирани редица екосъобразни решения, като част от стратегическите цели на компанията за редуциране на парниковите емисии с 30% до 2030 г. и за пълна въглеродна неутралност до 2040 г. Обектът ще разполага с фотоволтаична система, която ще произвежда 90% от консумираната електроенергия. Ще бъде внедрена и иновативна технология за хладилна инсталации, позволяваща остатъчната температура от хладилните агрегати да бъде използвана за отопление на помещенията през зимните месеци. В проекта са заложени още последно поколение системи за проследяване и контрол на всички изразходвани ресурси, включително водните. С цел тяхната оптимизация ще бъде внедрена и специална технология за събиране на дъждовната вода, както и за използването и напояване на просторните зелени площи около базата.

"С оглед на активната ни експанзия в регионите на Централна и Южна България, дойде и необходимостта от изграждането на още едно депо, което да улесни логистичните процеси. Нашата основна цел е да постигнем по-голяма гъвкавост и ефективност, като съкратим времето за реакция и пътя на доставки до нашите над 150 магазина в страната", сподели Валтер Волф, оперативен директор на BILLA България.

BILLA България отвори първи обект в Чирпан с инвестиция от 2 милиона лева

Веригата с най-голям брой магазини у нас отвори първи обект в Чирпан с инвестиция от 2 милиона лева

С асортимент от над 8000 артикула

Откриването на складовата база, в близост до Стара Загора, планирано за първата половина на 2025 г., ще разкрие над 200 нови работни места.