Обновената Lada Vesta NG, която се очаква скоро да е при търговците на автомобили в Русия, ще е с базова цена малко над 1,2 милиона рубли. Това съобщават от производителя "АвтоВаз", цитирани от ТАСС.

"Базовата цена на седана от ново поколение Lada Vesta, окомплектован комфортно, ще бъде 1 239 900 рубли (около 16 000 долара). От рестартирането на производството досега са осигурени необходимите запаси от повече от 6500 автомобила, които скоро ще започнат да бъдат доставяни в дилърска мрежа на Lada, която има 308 автосалона", се казва в съобщението на автомобилната компанията.

Най-популярните в Русия марки почти нови автомобили и тяхната цена

Най-популярните в Русия марки почти нови автомобили и тяхната цена

Запазените коли на възраст до 3 години поскъпват

Lada Vesta NG е оборудвана с предна и задна светодиодна оптика, две въздушни възглавници, система ABS, климатик и други опции и екстри.

"За базовото окомплектоване ще бъде наличен избор между двигател с мощност 90 и 106 конски сили, заедно с 5-степенна механична скоростна кутия. Целият списък с допълнителни опции и екстри за Lada Vesta ще бъде обявен в началото на продажбите", се уточнява в съобщението на компанията, която е най-голямата в сектора в Русия.

Колко ще струва новият кросоувър "Москвич 3"

Колко ще струва новият кросоувър "Москвич 3"

Новият автомобил ще се продава в 5 цвята

В началото на март в завода на "АвтоВаз" в Толиати започна серийното производство на модела Lada Vesta NG. В края на април шефът на компанията Максим Соколов обяви, че продажбите на автомобила ще започнат в края на май - началото на юни.

От 1 май "АвтоВаз" повиши цените на автомобилите Lada средно с 2%. Повишената себестойност се обяснява с дълбоката локализация на автомобилите. Сега концернът се налага да овладява производството на компоненти, които преди получавше от световни доставчици.

Пазарът и производството на автомобили в Русия през 2023 година

Пазарът и производството на автомобили в Русия през 2023 година

Кои заводи и колко автомобили ще произвеждат, ще има ли нови марки, какъв е най-популярният ценови диапазон при продажбите