Цената на новия градски кросоувър "Москвич 3" ще бъде от порядъка на 1,97 милиона рубли (около 30 000 долара по настоящия курс).

"Градският кросоувър "Москвич 3 "е първият модел, който слезе от поточната линия на възобновеното производство на завода "Москвич". Новият автомобил ще се предлага за продажба на цена от 1 970 000 рубли.

"Москвич 3" ще бъде представен в пет цвята: бяло, черно, червено, сиво и синьо", се казва в изявление на автомобилния производител, цитирано от Прайм.

Започна серийното производство на градския кросоувър "Москвич 3" (Видео)

Започна серийното производство на градския кросоувър "Москвич 3" (Видео)

Продажбите на автомобила трябва да започнат през март 2023 година

От компанията съобщават още, че са приключили с избора на партньори за дилърската мрежа в Москва. До края на годината доставката на автомобили ще започне в 11 представителства на марката.

"През следващата година ще концентрираме дейността си в големите руски градове с милионно население. И с увеличаването на производствените обеми ще разширим присъствието си на руския пазар. Първият модел ще бъде кросоувърът "Москвич 3", с който се очаква да бъде попълнен парка на таксиметрови фирми и т.нар. автомобили за споделяне", коментира главният изпълнителен директор на автомобилния завод "Москвич" Дмитрий Пронин.

В Русия останаха едва 14 автомобилни марки, от 60 преди година

В Русия останаха едва 14 автомобилни марки, от 60 преди година

Три от въпросните марки са руски, останалите са китайски