Обемът на продукцията на руския концерн ''Калашников" от началото на годината като цяло е нараснал с около 15%. Това съобщават от компанията, цитирани от "Комерсант". Най-голям производствен ръст бележат гражданските (цивилните) подразделения на концерна.

Например в подразделенията за производство на инструменти и металорежещи машини, производствените показатели тази година са се повишили с 20% в сравнение със същите периоди през 2020 г. и 2021 година.

"Ръстът на производителността на труда в концерна "Калашников" в края на 2021 г. достига 11%. През първото тримесечие на 2022 г. тази цифра се е увеличила с 10%", се казва още в съобщението.

В същото време Андрей Баришников, управляващ директор на концерна коментира, че днес компанията е изправена пред сериозни предизвикателства. По-специално, нарушени са веригите за доставки.

"При тези условия е необходимо да се осигури непрекъснатост на доставките, ремонта и поддръжката на оборудването. Успешното преминаване през този период ще бъде възможно само благодарение на добре координираната работа на всички отдели на предприятието и подкрепата на нашите партньори", допълва Баришников. През април Европейският съюз наложи санкции на компанията.