Международните марки ZARA и IKEA ще стъпят за първи път в Пловдив, като двете вериги предстои да отворят свои обекти в обновения мол Plovdiv Plaza. След ремонта си търговският център предстои да отвори отново врати през ноември.

Брандът на гигантът в модната индустрия Inditex ще разполага с магазин с площ от над 3700 квадратни метра в мола. Освен ZARA в Plovdiv Plaza ще присъстват и другите марки на групата Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka и Oysho.

Заедно с това шведската верига за обзавеждане за дома IKEA ще отвори своя трети център за поръчки в търговския център. Досега компанията имаше такива само във Варна и Бургас плюс магазина си в София. Новият център ще бъде разположен на 2200 квадратни метра площ.

IKEA отваря център за поръчки в Пловдив

IKEA отваря център за поръчки в Пловдив

Обектът от 2100 кв. м ще се намира в нов мол

От там клиентите ще могат да правят поръчки от целия продуктов асортимент, наличен в магазина в столицата, след което ще получават покупките си в обекта в Пловдив.

Молът Plovdiv Plaza ще заработи отново през ноември месец, като след обновяването общата му търговска площ ще бъде 35 000 квадратни метра. Магазините ще бъдат разположени на трите нива на търговския център.

"Щастливи сме, че иновативният ни проект и редизайн на мола, привлякоха водещ ритейлър като Inditex с дебют за пловдивския пазар, както и редица световни и български марки", коментира управляващият съдружник във фонда Arceland Group Къртис Кауърд. Компанията Arceland е собственик на мола.

Към Plovdiv Plaza врати ще отвори и офис център, който ще бъде с площ от 12 000 квадратни метра. Той ще разполага със самостоятелен вход, както и с 1200 паркоместа в надземен паркинг на три етажа.

NEPI Rockcastle строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Собственикът на софийските Paradise Center и Serdika строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Търговският център ще бъде с 150 хил. кв. м разгърната площ и ще отвори през 2020 г.