Apple отчете впечатляващ напредък през 2019 г., поскъпвайки със 101% през последните 12 месеца. Някои може да мислят, че Apple няма накъде повече да расте, предвид на рекордната й пазарна капитализация от над 1 трилион долара, пише Infostock.bg.

Анализаторите на Wedbush Даниел Айвс и Стрекър Бек отново потвърдиха рейтинга си за "силни покупки". Те предвиждат 12-месечен ценови таргет от 350 долара за акциите (близо 15% повече спрямо настоящите нива).

Въпреки че тези прогнозни числа може да не съвпадат с печалбите на Apple през 2019 г., те все още са впечатляващи за компания с такъв ръст. Ако Айвс и Бак са прави, тогава все пак акциите на Apple си заслужава да бъдат купени през 2020-та година според експертите.

Специалистите от InvestorPlace посочват две причини, поради които акциите на Apple ще са подходящи през 2020г.

Силата на магазина за приложения добре синхронизира с продажбите на iPhone, 5G катализатор

Айвс и Бек посочват приноса на Apple App за успеха на компанията и прогнозира това да се случи и през 2020 г. От Apple съобщиха, че разходите на клиентите в App Store са 1.42 милиарда долара по време на празниците. Това в крайна сметка води до 16% увеличение спрямо предходната година. Според анализаторите на Wedbush, тази цифра придобива допълнително значение, когато вземете предвид впечатляващите продажби на AirPods, които според тях са много повече от прогнозираните 56 милиона продадени AirPod устройства.

"Вярваме че този бизнес ще генерира около 60 милиарда долара през 2021-ва година и оценката му ще е между 500 и 650 милиарда долара. Ръстът в бизнеса на услугите с между 13 и 17% на Apple остава като основен двигател за компанията, в момент когато компанията се насочва към 5G суперцикъла, който започва вече да се оценява правилно от Уолстрийт", коментират анализаторите.

Всичко това предхожда предстоящия доклад за печалбите на Apple на 28-ми януари, след като пазарът затвори. Ако оценката от Wedbush се окаже точна, това може да доведе до значителни краткосрочни печалби. Комбинирайте това с базисната дългосрочна теза на Apple за въздействието на 5G-технологиите и неговия бизнес с услуги и е ясно, че акциите на Apple все още имат бъдеще и накъде да растат през следващите години.

Но това не е единствената причина експертите да бъдат оптимисти относно AAPL тази година.

Облекчаване на напрежението между САЩ и Китай в търговската война

Изглежда, че компанията се възстановява от въздействието на търговската война между САЩ и Китай. Този конфликт повлия на много акции през 2019 година.

Apple достигна рекордни максимуми на 9-ти януари, след като се появиха новини, че "доставките на iPhone в Китай скочиха с повече от 18% през декември." Нарастващата сила на Apple в Китай се отразява допълнително и на факта, че доставките на мобилни телефони там са намалени с 6.2%., докато популярността и закупуването на продукти на Apple се увеличават.

Прогнози за акциите на Apple през 2020 г.

Ще ви отнеме малко повече време, за да си изясните напълно какво е бъдещето за акциите на Apple. Разпространението на 5G мрежата може да бъде много по-бавно, отколкото се очакваше. Но, както посочва сътрудникът на InvestorPlace.com Томас Нийл в бележката на Wedbush, компанията има много повече какво да предложи.

Цената на акциите на Apple може да не нарасне със сигурност отново тази година, но все още има много причини да бъдете оптимисти. Ако търсите надежден залог в несигурни времена, експертите съветват Apple да бъде водеща компания в списъка ви.

*Материалът е с аналитично съдържание и не е съвет за покупка или продажба на борсата.