PSA Group публикува план за производство в Европа, който изключва Германия. В най-голямата икономика на Стария континент френският автомобилен производител продължава да преговаря със синдикатите относно новопридобития бизнес на Opel, предава Reuters.

Производителят на Peugeot и Citroen многократно вече критикува високите цени във фабриките на трупащия загуби Opel, който купи през миналата година от General Motors.

След придобиването от PSA Opel увеличава загубите

След придобиването от PSA Opel увеличава загубите

Но цялата група се представя отлично, записвайки 23% ръст на печалбата

В отделно съобщение Opel заяви, че ще бъдат направени инвестиции в нови продукти в Германия, но бъдещите разходи изискват сделка със синдикалистите.

PSA, вторият най-голям автомобилен производител по продажби, съобщи, че ще внесе редица промени при сглобяването на двигатели и скоростни кутии, за да интегрира германската марка и да отговори на намаляващото търсене на автомобили с дизелови двигатели.

Производството на трицилиндрови турбинирани бензинови двигатели ще бъде увеличено, като капацитетът в две френски фабрики ще бъде удвоен в сравнение с нивата от 2016 година, а сглобяването вече ще се случва и в Полша и Унгария.

Peugeot си иска обратно €500 милиона от GM за сделката с Opel

Peugeot си иска обратно €500 милиона от GM за сделката с Opel

Компанията се чувства подведена за състоянието на германския бранд

Регулаторите подготвят амбициозни цели за намаляване на вредните емисии, а общественият дебат относно забраната за използване на някои от по-старите дизелови автомобили намали продажбите им с около осем процента в Европа през миналата година.

Автоматичните трансмисии, които днес се сглобяват в Япония и Китай, от следващата година ще бъдат произвеждани във Франция.

Отделно, друг завод във Франция ще бъде подготвен за производството на електрически мотори от следващата година.

Електромобилите стават по-евтини от бензиновите до седем години

Електромобилите стават по-евтини от бензиновите до седем години

Ако настоящия темп за поевтиняване на батериите се запази