Редовна транспортна линия ще свързва Икономическа зона "София-Божурище" със столицата, Божурище и още няколко населени места от сряда, 10 януари 2018 г., съобщиха от пресцентъра на "Национална компания Индустриални зони".

Новата спирка на обществения транспорт се намира на второто кръгово кръстовище в зоната (срещу сградата на Behr-Hella Thermocontrol) и ще бъде обслужвана от микробуси.

Индустриалната зона за първи път ще е свързана с обществен транспорт със София (до метростанция "Сливница") и селата в района, а работещите в производствения комплекс ще могат да се придвижват по-бързо и лесно до него и обратно.

Първият курс към индустриалната зона в работни дни тръгва в 06:35 часа от метростанция "Сливница", а последният - в 19:10 часа. Обратно, от Божурище към София първият микробус потегля в 06:20 ч., а последният - в 19:00 ч.

Транспортът ще се осъществява с 3 микробуса Renault Master, модел 2017 г., които отговарят на стандарта Евро 6, като фирмата-превозвач "Кариста Транс" разполага и с резервни превозни средства при необходимост.

Всички обслужващи коли са оборудвани с постоянен GPS и видео контрол, както и с климатична и отоплителна система. Техен отличителен знак е логото на Община Божурище.

Първоначалното разписание може да се промени, с цел по-доброто и оптимизирано обслужване на гражданите, уточняват от фирмата превозвач.