Глобалното финансово приложение Revolut ("Револют") с над 40 милиона клиенти по целия свят и 780 000 в България ще предлага eSIM и глобални планове за данни на своите клиенти, съобщиха от компанията. Услугата ще позволява на клиентите на Revolut да получават мобилни данни в чужбина и да останат свързани без неочаквани такси за роуминг и прекъсвания.

От 25 март 2024 всички клиенти на Revolut в България с устройства, съвместими с eSIM, ще имат достъп до eSIM, независимо от плана си. След като бъде инсталирана, клиентите ще могат да зареждат данни, където и да отидат, без да е необходима физическа SIM карта.

Свързването на eSIM дава възможност на клиентите да използват приложението Revolut, без да изразходват лимита си за мобилни данни - така че, ако клиент на Revolut пристигне в страна, в която няма достъп до данни, той все още може да получи достъп до приложението Revolut и да използва всички продукти и функции, включително да зарежда данните си.

Сметки в Revolut, Pay Pal или Paysera: Трябва ли да ги декларирате в БНБ?

Сметки в Revolut, Pay Pal или Paysera: Трябва ли да ги декларирате в БНБ?

Kакви са задълженията ни за сметки в чуждестранни банки и дружества за електронни пари

С инсталирането на eSIM чрез приложението на Revolut клиентите с план Ultra ще получат достъп до 3 GB мобилни данни за използване в световен мащаб, с текущо обновяване всеки месец. Клиентите в България, които инсталират новата си eSIM до 1 май 2024 г., ще могат да се възползват от начална оферта от 100 МВ глобални данни безплатно. След изтичането на 7-дневния пробен период ценообразуването на eSIM плановете за данни ще варира в зависимост от плана. Например за план Standard при активирането на услугата в България - 1 GB за 7 дни ще струва 8 лв., а 3 GB, валидни за 30 дни - 22.50 лв., 5 GB, валидни за 30 дни ще стуват 35 лв, а 10 GB за същия срок - 66 лв., а 20 GB - 99 лева. Цените са същите при активиране на регионално ниво в 44 европейски държави. По-висока ще бъдат таксите обаче при активиране на глобално ниво: 1 GB за 7 дни ще струва 16 лв., а 3 GB, валидни за 30 дни - 42 лв., 5 GB, валидни за 30 дни ще струват 62.50 лв, а 10 GB за същия срок - 105.50 лв., а 20 GB - 122.50 лева.

От стартъп до еднорог: Възходът на Revolut

От стартъп до еднорог: Възходът на Revolut

Компанията планира да започне да предлага депозити

През последните години разходите за използване на мобилни данни в чужбина се увеличиха. Повечето мобилни мрежи в ЕС вече не позволяват на потребителите си да ползват "роуминг като у дома" в Обединеното кралство, а таксите за данни в останалата част на света почти винаги са извън стандартните ползи.

Elyas Sadou, Product Owner of eSIM в Revolut, коментира: "Независимо дали се намирате в САЩ, Австралия или Египет, можете безпроблемно да си осигурите план за данни само с няколко докосвания на телефона си, а след това незабавно да споделите с приятелите и семейството си спиращите дъха снимки от пътуването си. Това е промяна в играта за хората, които обичат да пътуват."

Припомняме, че Revolut анонсира eSIM за първи път през февруари 2023 г., като тогава той беше достъпен за клиентите на мобилното приложение във Великобритания.

Revolut пуска мобилна услуга за данни в Обединеното кралство

Revolut навлезе в бизнеса с мобилни услуги за данни

Какво представлява eSIM?