Ирландската авиокомпания за нискотарифни полети Ryanair отчете загуба от €96 милиона за последните три месеца на 2021 г., съобщава местната RTE. От най-голямата по брой пътници авиокомпания в Европа заявиха, че се надяват "съкращаването на капацитета на конкурентите да помогне за повишаването на цените през така важния летен сезон".

Заради пандемията авиокомпанията загуби €306 милиона през последното тримесечие на 2020-а, след като беше отбелязала печалба от $88 милиона през последните три месеца на 2019 г.

От Ryanair прогнозират загуба за цялата финансова година, която приключва на 31 март, между 250 и 450 милиона евро.

Омикрон удвоява загубата на Ryanair

Омикрон удвоява загубата на Ryanair

Бюджетната авиокомпания сви рязко прогнозите за превозени пътници

Главният изпълнителен директор на компанията Майкъл О'Лиъри заяви, че макар да е имало "много силно възстановяване" на резервациите за полети през последните седмици, прогнозата за успех все още е изключително несигурна.

"За всеки случай ще предупредим всички наши акционери да очакват и по-нататъшни ограничения и прекъсвания на полети, заради Covid-19, преди Европа, а и останалият свят най-накрая да обявят, че пандемията е зад нас", добави О'Лиъри .

Ryanair прогнозира, че ще лети с малко под 100 милиона пътници през настоящата финансова година. Авиокомпанията е превозила 31,1 милиона пътници за тримесечния период в края на 2021-а, което е значително повече от 8,1 милиона в края на 2020-а година.

Ryanair предупреждава за "драстично по-високи" цени на самолетни билети догодина

Ryanair предупреждава за "драстично по-високи" цени на самолетни билети догодина

Шефът на компанията - Майкъл О’Лиъри, предупреди, че клиентите на авипревозвача "ще се втурнат" да летят из Европа следващото лято, тъй като ограниченията ще намалеят