Двупосочен билет за полет в първа класа на германската авиокомпания "Луфтханза" по направлението от Сан Франциско до Франкфурт в момента е най-скъпият - струва смайващите 24 000 долара. Това съобщи шефът на авиокомпанията и допълни, че местата по тази дестинация непрекъснато се разпродават, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Главният изпълнителен директор на авиопревозвача Deutsche Lufthansa AG - Карстен Шпор, цитира "космическата" цена на билета като пример за това, как "Луфтханза" се възстановява от пандемията по-бързо от очакваното.

В изявление в аероклуба във Вашингтон Шпор каза, че "Луфтханза" постига много високи финансови резултати, особено по маршрути до и от Северна Америка.

Шпор коментира още, че авиокомпанията е увеличила броя на дестинациите, обслужвани в САЩ до 25, т.е. повече отколкото преди ковид пандемията.

По думите на шефа на "Луфтханза", сега за авиационната индустрия като цяло, е важно да се съсредоточи върху подобряване на надеждността и точността, които пострадаха заради недостиг на персонал.

Германски милиардер увеличи дела си в Lufthansa на 10% и така стана най-големият частен акционер

Германски милиардер увеличи дела си в Lufthansa на 10% и така стана най-големият частен акционер

Делът е придобит от логистичния гигант "Кюне+Нагел"