Главният изпълнителен директор на Pepco Group Тревър Мастърс информира Борда на директорите на Групата за решението си да се оттегли от поста незабавно, съобщиха от компанията на 12-ти септември.

Анди Бонд, председател на борда, ще влезе в ролята на изпълнителен председател, ръководейки екипа и цялостното управление на компанията до назначаването на наследник на главен изпълнителен директор.

Говорейки от името на Компанията, Анди Бонд коментира промените в ръководството на Pepco Group: "Бихме искали да благодарим на Тревър за неговото ръководството в ролята му на главен изпълнителен директор на групата и преди това като управляващ директор на Pepco Полша. Той ръководи компанията последните няколко години и бизнесът е добре позициониран за бъдещ растеж. Пожелаваме му здраве."

"Развълнуван съм, че отново ще поема активна роля в ръководенето на Pepco Group, осигурявайки приемственост за един прекрасен бизнес, който ми се струва като семеен, в който ми е приятно да участвам от 2012 г.", каза още той.

По-ниски печалби

Компанията актуализира текущите насоки за EBITDA (IFRS 16) за годината, приключваща на 30 септември 2023 г., която се очаква да бъде малко по-ниска от очакваното по-рано, на фона на по-слаби от очакваните резултати от продажбите.

Собственикът на Pepco фалира. Какво означава това за магазините на търговеца на дребно?

Собственикът на Pepco фалира. Какво означава това за магазините на търговеца на дребно?

Steinhoff International Holdings е в затруднение от 2017 г. насам

Компанията потвърждава, че ще изпълни нетната цел за откриване на нови магазини за финансовата 2023 г. от 550 магазина.

Фалитът на собственика на Pepco Group

На 26 юли 2023 г. Pepco Group обяви, че компанията е информирана за финансовите затруднения на "Steinhoff International Holdings". Тогава ритейлърът обяви, че състоянието на "Steinhoff International Holdings" няма да засегне дейността на "Pepco N.V. Group" (PEPCO)."

Тогава стана ясно, че мултинационалната компания Steinhoff International ще бъде закрита. Въпросът е, че Steinhoff притежава 72% от акциите на европейската верига за дрехи и стоки за дома Pepco. Това доведе до спекулации за по-нататъшната съдба на веригата, която има над 143 магазина в България.

Pepco България коментира фалита на собственика си: Искаме да избегнем съмненията

Pepco България коментира фалита на собственика си: Искаме да избегнем съмненията

Steinhoff International Holdings е в затруднение от 2017 г. насам

Steinhoff придоби Pepco Group (известна преди като Pepkor Europe) през 2015 г. Въпреки че по-голямата част от акциите в Pepco Group са непряко собственост на Steinhoff, тя се управлява независимо чрез нейния прехвърлен ръководен екип, ставя ясно от информация на сайта на компанията.

"Pepco Group разполага с информация за съобщението на Steinhoff International Holdings от 26 юли 2023 г. относно нейното делистване. За да избегнем съмнение, бихме искали да ви информираме, че това няма да засегне Pepco N.V. Група. (Pepco), която е разделена от Steinhoff от няколко години. Pepco работи като самостоятелна, успешна, регистрирана компания със собствено финансиране и силен баланс". Това заявиха от Pepco в началото на август пред money.bg информацията в коментар за фалита на мажоритарния си собственик.