Служителите на Wirecard в Германия все още не са получили заплатите, които е трябвало да бъдат изплатени през юни, пише Bloomberg, цитирайки свои източници. Възнагражденията е трябвало да бъдат преведени още в петък.

Wirecard има около 5,8 хил. служители. Миналата седмица компанията подаде документи за несъстоятелност, а бившият главен изпълнителен директор Маркус Браун бе арестуван. Под прицела на властите са още няколко бивши мениджъри. Акцията идва на фона на липсващите €1,9 млрд. от баланса на компанията, които най-вероятно никога не са съществували. Цената на акциите на германския финтех се срина с 95%.

Преди скандала Wirecard агресивно се е възползвала и от съществуващите си кредитни линии. Компанията дължи €1,6 млрд. на консорциум от 15 банки, твърдят източници на ангецията.

Заради срива борсата във Франкфурт обмисля промени на правилата за бенчмарковия си индекс DAX. Депутати пък ще променят регулациите за финансовите компании.

Междувременно северноамериканското подразделение на Wirebank си търси купувач, като казва, че бизнесът засега не е засегнат от скандала в сърцето на Европа.

Wirecard: Някогашната финтех надежда, която се превърна в срам за Германия

Wirecard: Някогашната финтех надежда, която се превърна в срам за Германия

Скандалът около компанията се задълбочава, след като се оказа, че в баланса ѝ липсват 1,9 милиарда евро