Мексиканската компания Grupo Model заяви, че временно ще спре производството на бира Corona и други марки. Ходът идва, след като бизнес дейността на фирмата беше определена за несъществена по правителствения ред, който има за цел да ограничи разпространението на вируса.

Мексиканското правителство тази седмица обяви извънредно положение заради здравната криза и разпореди спирането на всички несъществени дейности, след като броят на случаите в страната надхвърли 1 000. В четвъртък страната отчете 1 510 случая, а 50 души са загинали.

Гигантът в пивоваренето посочи в изявление, че мярката ще влезе в сила от неделя. Компанията вече е в процес на намаляване на производството до ниво, при което може да се възобнови, след като забраната бъде вдигната.

Снимка 264458

Източник: GettyImages

"Ако федералното правителство прецени, че е уместно да издаде разяснение, потвърждаващо бирата като агро-индустриален продукт, в Grupo Modelo сме готови да изпълним план, при който повече от 75% от персонала ще работи от вкъщи и в същото време ще гарантираме доставките на бира", пише в изявлението.

Земеделието и производството на храни като цяло се считат за основни дейности в Мексико, което дава вратичка за пивоварните, правещи едни от най-известните марки бира в света.

Grupo Modelo, която е част от пивоварната група Anheuser-Busch InBev, оперира 11 пивоварни в Мексико.

В началото на месец март Anheuser-Busch InBev заяви, че компанията е изправена пред най-тежкото десетилетие по приходи. Причината за това е сривът на продажбите заради коронавируса, което доведе до загуба от 170 млн. долара на годишна основа.

Коронавирусът доведе до загуба производителя на бира Corona

Коронавирусът доведе до загуба производителя на бира Corona

Затова бонусите на главния изпълнителен директор Карлос Брито ще бъдат орязани