За шести поред път авторитетният конкурс "Най-добра българска фирма на годината" ще отличи най-успешните български компании.

Инициатор на проекта е Fibank (Първа инвестиционна банка), а мисията на конкурса е да фокусира общественото внимание върху примерите за устойчив бизнес, откроявайки добрите бизнес идеи и практики. Конкурсът цели да стимулира развитието на българското предприемачество и да мотивира фирмите да бъдат още по-конкурентоспособни и иновативни.

Във фокуса на журито ще бъдат компаниите, които показват възможности за справяне в конкурентна среда, потенциал за навлизане на нови пазари, устойчиво развитие и иновативност. В конкурса могат да участват фирми,които имат български капитал, български мениджмънт и представляват български бранд - и трите условия са задължителни за кандидатите.

Снимка 300468

Членове на журито са водещи имена от бизнеса и медийните среди у нас: Васил Христов - изпълнителен директор на Fibank, Венелина Гочева - собственик и управител на Медийна група България, Лъчезар Богданов - управляващ партньор в "Индъстри уоч", финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев, президент на световната Gallup International Association, и главният редактор на сп. "Forbes"- България - Йордан Матеев.

Категориите, в които ще се състезават компаниите, са: микро и малка фирма, средна и голяма фирма, както и стартиращ бизнес. Освен тях, както всяка година ще бъде присъдена и специална награда на публиката, която ще трябва да избере своя фаворит измежду включилите се в конкурса.

Фирмите, които желаят да се включат в надпреварата, е необходимо да попълнят кратък електронен въпросник, който може да бъде намерен на сайта на конкурса - naidobrafirma.bg.

Заявки за участие ще се приемат до 15 октомври 2017 година.