Metro Turizm (Метро Туризъм), автобусната компания, основана от бизнесменът Галип Йозтюрк през ноември 1992 г., ще бъде продадена, съобщават турските медии, позовавайки се на съобщение в Платформата за публично оповестяване (KAP).

През 2018 г. след като научи, че доживотната му присъда за поръчител на убийството на Куввет Кьосеоглу е потвърдена от Върховния съд, Галип Йозтюрк избяга в Грузия. В момента председател на борда на директорите на Metro Turizm е Фатма Йозтюрк Гюмюсу, дъщеря на Галип Йозтюрк.

Защо турска компания остави 1/3 от Ливан без ток?

Защо турска компания остави 1/3 от Ливан без ток?

Компанията е изправена пред редица проблеми, включително огромни несъбрани задължения

Според съобщението на борда на директорите на компанията - на Metro Turizm и на компанията за петролни съоръжения MEPET Metro Petrol ще бъдат направени оценки за продажба на всичките им акции, включително на привилегированите акции, чрез договаряне с оценителните дружества. Внесения капитал на компаниите възлиза на 100 милиона турски лири (над 6 287 000 евро).

Метро е водеща транспортна компания на Турция по отношение на размера на оборота и броя на пътниците използвали транспортните услуги. Автобусната флотилия, която компанията притежава възлиза на 1463 автобуса, от които 673 собствени.

Kомпанията има редовни линии между Турция и много части на България.