United Airlines обявиха, че ще закупят 100 броя от новия Boeing 787 Dreamliner с опция за още толкова с цел да ги използват по най-дългите си маршрути, съобщава CNBC.

Първата партида ще замени остарелите и значително по-малко икономични Boeing 767 и част от по-новите Boeing 777 в периода между 2024 г. и 2032 г. Към момента в експлоатация в United са 63 броя Boeing 787 Dreamliner, като още 7 се очакват до края на следващата година.

Индийската авиокомпания Air India е близо до най-голямата в историята поръчка на самолети

Индийската авиокомпания Air India е близо до най-голямата в историята поръчка на самолети

Предвижда се да бъдат поръчани за производство самолети Airbus и Boeing

Изпълнителният директор на авиокомпанията Скот Кирби коментира, че купуването на Dreamliner е било по-лесната опция в сравнение с главния му конкурент на пазара - Airbus A350: "В този свят, в който ние се опитваме да вкарваме по 2500 пилоти в авиокомпанията годишно и да растем, внедряването на нов тип самолет забавя нещата значително. Освен това истината е, че 787 е по-добър заместник на 767, защото е по-малък".

Една от най-старите авиокомпании в света празнува своята 100-годишнина

Една от най-старите авиокомпании в света празнува своята 100-годишнина

Първият самолет на Qantas е Avro 504, датиращ от преди Първата световна война

Допълнително ще бъдат закупени и 56 броя от модела с тесен фюзелаж Boeing 737 Max с опция за още 44.

Големите поръчки са в помощ на авиопроизводителя, като идват от един от най-сериозните му клиенти. United Airlines отново са на печалба след тежкия период на пандемията, когато интересът към въздушния транспорт беше спаднал значително.