Вторият най-голям мобилен оператор в света - Vodafone, увеличи прогнозите си за целогодишна печалба. Ходът отразява подобряването на тенденциите при органичния растеж на компанията - ситуацията на пазарите в Испания и Италия започват да се улеснява, пише Reuters.

Компанията отчете ръст на приходите от органични услуги от 0,3% през първото полугодие, след като се върна към растеж през второто тримесечие, благодарение на подобренията в Южна Африка, Испания и Италия и стабилните резултати на дребно в Германия.

Приходите от ядрото на оператора ​​се повишиха с 1,4% към края на полугодието, а по прогнози на гиганта темпът на растеж ще се ускори през и втората половина. Това позволява да се повиши и прогнозата за коригирана основна печалба до 14,8 - 15 милиарда евро, в сравнение с предходната такава, която беше в размер на 13,8 - 14,2 милиарда евро.

Главният изпълнителен директор на Vodafone Ник Рийд каза, че е доволен от скоростта, с която фирмата изпълнява плановете си. По думите му по-добрите резултати се отразяват във връщането на компанията към растеж, който ще бъде надграден и през втората половина на годината в Европа и Африка.