Volkswagen ще съкрати до 4 000 общи и административни позиции в Германия - по-малко от предварително прогнозираните - като в същото време ще добави 2 000 технологични позиции през следващите четири години, съобщиха от компанията.

"Правим компанията устойчива за дигиталната ера по устойчив начин", заяви главният оперативен директор Ралф Брандщатер. През март VW заяви, че може да съкрати до 7 000 работни места през 2023 г.

Марката Volkswagen, която отговаря за около половината от доставките на цялата група, дава работа на 185 хил. души от общо 663 хил. за всички марки. Компанията се опитва да намали разходите, за да постигне по-голям марж печалба и да се изравни с конкуренти като PSA Group по този показател.

Маржът на Volkswagen падна миналата година до 3,8% от 4,2%, основно заради инвестициите в електромобили и проблемите, които новите правила за вредни емисии създадоха на производителя.

През март главният изпълнителен директор Хърбърт Дайс заяви пред инвеститори, че разходите за труд са голямо притеснение. Целта на компанията е да достигне 6% марж през 2022 г.

Volkswagen отложи избора на дестинация за новия си завод в Източна Европа

Volkswagen отложи избора на дестинация за новия си завод в Източна Европа

От ръководството на компанията обявиха, че продължават активни преговори с останалите в надпреварата държави