Ръководството на автомобилния производител Volkswagen все още не е взело крайно решение за това къде да изгради бъдещия си завод в Източна Европа, в който ще инвестира 1,3 милиарда евро и за който претендент е и България.

От официално съобщение след срещата на надзорния и управителния съвет на германския концерн става ясно, че разговорите за изграждането на новата база ще продължат.

"Беше решено за бъдат започнати конкретни преговори по планираното ново предприятие в Европа с останалите потенциални места", се казва в съобщението.

България е на финалната права за избора на новия завод на Volkswagen

България е на финалната права за избора на новия завод на Volkswagen

Решението се очаква през месец май

Първоначално се очакваше окончателното решение да бъде взето до края на март. По-късно стана ясно, че то може да бъде обявено до средата на този месец след заседанието тази седмица.

България е сочена за една от възможните дестинации за изграждането на завода, където се очаква да бъде произвеждана марката Skoda. Освен нея като възможен избор първоначално бяха обсъждани още Турция, Румъния, както и Сърбия. 

Преди няколко седмици от ръководството на Skoda обявиха, че от първоначалните четири варианта са останали само два. Тогава от немското издание Handelsblatt обявиха, че избраните са България и Турция. Изглежда обаче кой от тях ще бъде победителят все още не е ясно.

Ще дойде ли Volkswagen в България?

Ще дойде ли Volkswagen в България?

"Който вдига най-много шум, няма да получи нищо", каза премиерът Борисов