Половин година след пускането на директната линия София- Рияд на нискотарифната авиокомпания Wizz Air, полетите между двете столици са прекратени. Това е видно от онлайн платформата на авиооператора.

Освен до София полетите на авиокомпанията между Рияд други европейски градове ще бъдат отменени: до Ларнака (след 1 декември), до Катаня (след 26 октомври), до Милано (след 25 октомври) и до Букурещ (след 27 октомври).

Разкриването на новата линия от София беше част от стратегията на авиокомпанията за експанзия към една от най-затворените държави в света. 

Новите маршрути трябваше да подобрят присъствието на Wizz Air в Кралството, което се очакваше да даде тласък на разрастващия се туристически сектор на Саудитска Арабия и да допринесе за програмата Vision 2030 за утрояване на пътническия трафик към страната до 2030 г. Само това споразумение трябваше да донесе над един милион допълнителни пътници в Саудитска Арабия Арабия догодина.

Wizz Air пуска полети от София до столицата Рияд в Саудитска Арабия

Wizz Air пуска полети от София до една от най-затворените страни в света

Ето от кога и колко ще струват билетите

Припомняме, че Wizz Air подписа меморандум за разбирателство с Министерството на инвестициите на Кралство Саудитска Арабия по инициатива на Министерството на туризма, насочена към подобряване на развитието на саудитския туристически сектор. Споразумението отразява споделена визия между страните относно потенциала, който Wizz Air може да донесе на Кралството, за да стимулира туристическото търсене, като по този начин ще допринесе значително за планирания растеж на Саудитска Арабия.