Германска верига за универсални стоки Woolworth продължава да се разширява и вече расте не само в Германия. Компанията стъпи на пазара в Полша и се очаква да навлезе на пазара в Австрия до края на годината. Ще видим ли конкурента на Pepco и Kik и в нашата страна?

Woolworth си е поставила за цел да бъде представена в цяла Германия с повече от 1000 обекта. На 1 юни 2023 г. дискаунтърът достигна крайъгълен камък по пътя към амбициозната цел за разширяване с откриването на 600-ия клон.

"Отстъпките са търсени - повече от всякога", казва Роман Хайни, главен изпълнителен директор на Woolworth. "Нашата гама се харесва на широка и непрекъснато нарастваща целева група. Ние живеем в претенцията на нашата марка "Дом на отстъпките" и спазваме обещанието си дори във времена на финансова несигурност!"

Собственикът на Pepco фалира. Какво означава това за магазините на търговеца на дребно?

Собственикът на Pepco фалира. Какво означава това за магазините на търговеца на дребно?

Steinhoff International Holdings е в затруднение от 2017 г. насам

В бъдеще Woolworth ще изнесе успешната си концепция за търговия на дребно в други европейски страни. Три клона отвариха врати в Полша през май. Първият магазин беше открит в Краков на 8 май, последван от обект в Познан на 12 май. Универсален магазин също отвори врати в столицата Варшава на 26 май. Навлизането на полския пазар бележи още един важен момент в историята на разрастване на Woolworth. "Ние сме най-бързо развиващата се търговска верига в Германия", обяснява изпълнителният директор на компанията Роман Хайни. "Искаме да пренесем този успех отвъд националните граници. Горди сме, че първите два магазина в Полша надминаха очакванията ни."

Снимка 632877

Източник: iStock Images

Полският пазар няма да остане единственият външен пазар, който Woolworth иска да завладее: магазини на веригата трябва да отворят в Австрия тази година. В началото на май се състоя основаването на необходимата за това австрийска чуждестранна компания. Първите клонове трябва да заработят до края на годината. Компанията ще обяви допълнителни подробности за графика за разширяване и пазарния потенциал през годината.

Pepco България коментира фалита на собственика си: Искаме да избегнем съмненията

Pepco България коментира фалита на собственика си: Искаме да избегнем съмненията

Steinhoff International Holdings е в затруднение от 2017 г. насам

Влиза ли в плановете на Woolworth да стъпи и на българския пазар?

"По принцип България е потенциален пазар за компанията Woolworth. Няма обаче конкретни планове за отваряне на универсални магазини там в близко бъдеще. В момента се концентрираме върху по-нататъшното разширяване в Полша. До края на годината ще отворим и първите си магазини в Австрия", коментираха темата пред money.bg от Woolworth. И допълниха, че все още не е ясно кога и в кои страни Woolworth ще се разшири през следващите няколко години.

Woolworth е успешна търговска компания с 600 универсални магазина в Германия. В Woolworth работят над 9800 души, предлага 15 различни професии за обучение и допълнително образование и наема около 200 стажанти в цялата страна всяка година.

Веригата TEDi продължава експанзията си в България с първи магазин в София

Популярна германска верига с 6 магазина у нас открива за първи път обект в София

Той ще се намира в столичен търговски център