Xiaomi отчете повишение от 13,6% на приходите през първото тримесечие, надхвърляйки очакванията на анализаторите. Китайският производител на телефони и друга потребителска електроника е продала повече смартфони през трите месеца и се възползва от по-високите цени на 5G моделите, пише CNBC.

Компанията е успяла да увеличи продажбите, въпреки пандемията, която намали търсенето на нови телефони и разтърси веригите за доставки. "Производството в континентален Китай е до голяма степен възстановено, а търсенето се възвърна бързо", посочват от Xiaomi.

Продажбите през първото тримесечие на 2020 г. възлизат на $7 млрд., при $6,2 млрд. през същия период на миналата година. Очакванията на анализаторите бяха за $6,7 млрд. Компанията посочва, че ръстът се дължи на повишаващите се цени за току-що представените 5G модели, както и благодарение на ръст на доставките в някои чуждестранни пазари.

Печалбата намалява с една трета, заради спад в стойността на инвестициите на Xiaomi в други компании.По-голямата част от приходите на компанията идват от продажбата на телефони, но и от продажба на реклами и друга потребителска електроника.

От началото на годината акциите на компанията са поскъпнали с 18,55%.

Apple и Xiaomi блестят насред най-големия срив на продажби на смартфони в историята

Apple и Xiaomi блестят насред най-големия срив на продажби на смартфони в историята

Производителят на iPhone показа устойчивост в кризата и отчете ръст на приходите