14 говорители. По 5 минути за всеки. Максимум 15 секунди на слайд от презентацията. Това не звучи като стандартно професионално събитие, защото не е. DisruptHR вече 11 години дава нов поглед към проблемите на човешките ресурси по цял свят - като скоро това ще се случи и в България.

Началото на алтернативния формат е дадено през 2013 г. в САЩ, като в момента такива събития се провеждат в 40 държави, сред които - Румъния, Сърбия, Гърция и Северна Македония. Девизът "Научи ме на нещо, но го направи бързо" е в основата на глобалното движение.

Първият български DisruptHR ще се проведе на 20 юни в софийския център за съвременни изкуства "Топлоцентрала". Маркетинг и комуникационният специалист Десислава Василева - съорганизатор на събитието, го оприличава на "събиране около "лагерен огън", където всеки споделя своята история и говори за нещата, които истински го вълнуват в работата с хора".

Заедно с нея посланик на Disrupt движението е едно от добре познатите имена в сферата на човешките ресурси у нас - Мария Стоева от ManpowerGroup и Assert International.

Провокацията им към хората от професионалната общност да излязат от клишираните теми и черупката на корпоративните структури идва още със заглавието - "HR-ът е мъртъв. Да живее HR-ът!".

DisruptHR отваря сцената си "както за установените и доказани бизнес практици и лидери, така и за новите хора със свежи идеи, готови да вземат микрофона в ръка и да споделят онова, с което се гордеят". Кандидатстването за участие вече е отворено, като важно условие е, че рекламните презентации са забранени.

Билетите за събитието са в продажба.