За шеста поредна година Forbes съставя класация на най-добрите работодатели в света. Анкетата е изготвена след допитване сред 150 000 служители на пълно и непълно работно време в мултинационални компании, работещи в 57 страни, за да определи кои от тях са водещи по критерии като въздействие и имидж, развитие на таланта, равенството между половете и социална отговорност, съобщава CNBC. Тазгодишната класация включва общо 800 компании.

Най-добрият работодател за 2022 година е Samsung Group

Южнкорейската компания има 266 673 служители. Основан през 1938 година, технологичният гигант е най-добрият избор за новозавършили висшето си образование. Това е третата година, в която Samsung Group се позиционира в челото, след като през 2019 година. направи огромен скок от 106-а позиция.

Samsung се връща в Русия?

Лидерът при смартфоните с света се връща в Русия?

Пазарният дял на компанията в страната през август се срина

Най-добрите работодатели в света:

   1. Samsung Group

   2. Microsoft

   3. IBM

   4. Alphabet

   5. Apple

   6. Delta Airlines

   7. Costco Wholesale

   8. Adobe

   9. Southwest Airlines

  10. Dell Technologies

В топ 3 виждаме още IBM. Освен в тази класация, компанията се нарежда според Forbes и сред най-добрите работодатели за ветерани.

Тази година Microsoft заема престижното второ място в класацията. Също така, компанията се нарежда сред най-добрите работодатели за жени и новозавършили.

Microsoft представи нова серия компютри Surface, ето колко ще струват компютрите

Microsoft представи нова серия компютри Surface, ето колко ще струват компютрите

По-голямата част от приходите на компанията идват от операционната система на Microsoft в различни типове устройства и свързани приложения и облачни услуги