Младите хора обичат новите технологии, затова с интерес следят иновациите на този пазар. 

Това се потвърждава от неотдавнашно проучване на Morning Consult "Most Loved Brands", което показа, че сред любимите марки на младите хора са компаниите, които работят в областта на новите технологии. 

Експерти от Morning Consult са интервюирали над 400 хиляди души за целта на изследването. Респондентите е трябвало да оценят компаниите въз основа на фактори като положително отношение към бранда, доверие и обществено влияние. 

Кои са 10-те марки, които са предпочитани от младите хора в САЩ?

Снимка 342287

Източник: UPS

10. UPS

United Parcel Service, Inc., или UPS, е американска компания, специализирана в експресни доставки и логистика. Седалището на компанията се намира в Атланта, щата Джорджия. 

Всеки ден компанията доставя повече от 16,9 милиона товари на 9,4 милиона получатели в повече от 220 страни по света. 

Основната дейност на фирмата е експресна доставка на стоки и документи.

Компанията разполага със собствена авиокомпания UPS Airlines с флоа от 237 самолета, която е една от най-големите флотилии в света. Обслужва повече от 220 страни и територии по света. 

Компанията има 395 хиляди служители по целия свят, включително 318 хиляди в САЩ и 77 хиляди в други страни.

9. Android

Снимка 418440

Източник: iStock

е операционна система за смартфони, таблети, електронни книги, цифрови плейъри, часовници, фитнес гривни, игрови конзоли, лаптопи, ноутбуци, Google Glass, телевизори и други устройства. 

Android се превърна в най-революционната операционна система благодарение на развитието на революционната методология SCRUM. 

На конференцията на разработчиците през май 2017 г. Google обяви, че през цялата история на Android са активирани над 2 милиарда устройства с Android. 

8. Samsung

Снимка 213764

Източник: Wikipedia

Samsung е международна мултинационална компания, която произвежда електроника, полупроводници, телекомуникационно оборудване, чипове памет, дисплеи с течни кристали, мобилни телефони и монитори. 

В южнокорейския ИТ гигант работят повече от 164 хиляди души в 124 офиса на компанията в 56 страни по света. Главният офис е в Суон, Република Корея.

Снимка 418489

Източник: flickr

7. Dollar Tree

Dollar Tree, Inc. е американска верига магазини с фиксирани цени, къето стоките се продават по $1. 

Седалището на компании е разположена в Чесапийк (щата Вирджиния), а самата верига влиза в списъка Fortune 500 и наброява 13 600 магазина в 48 щата на САЩ и в Канада. 

Магазините на компанията работят под името Dollar Tree и Dollar Bills. Освен това на веригата принадлежат и дискаунтърите Deals.

6. Nintendo

Снимка 234175

Източник: GettyImages

Nintendo е японска компания, специализирана в създаването на видео игри и конзоли за игри.

В допълнение към игровите конзоли и различни развлекателни продукти, Nintendo се занимава с издаването на интерактивни симулатори за стрелково обучение на военнослужещи.

Под влиянието на бранда Nintendo се е развила субкултура на феновете на тази компания, които са пристрастени към конзолите и игрите, които произвежда.

Снимка 331763

Източник: iStock

5. Target

Търговската верига Target съществува повече от 100 години и е една от най-големите в Съединените щати.

Target Corporation у компанията, притежаваща в най-голямата в САЩ верига за хипермаркети от икономичен клас. Ползва се с огромна популярност както в Америка, така и в много други страни по света заради и достъпните цени и големия асортимент стоки от най-различен характер.

Снимка 395321

Източник: iStock

4. YouTube

YouTube е в идео хостинг сайт, който предоставя на потребителите услуги за съхранение, доставка и показване на видео.

Потребителите могат да качват, преглеждат, оценяват, коментират, добавят и споделят всякакви видеоклипове.

Благодарение на своята простота и леснота на използване, YouTube се превърна в най-популярния видео хостинг сайт и втория уебсайт в света по брой посетители.

Снимка 414025

Източник: EPA/БГНЕС

3. Amazon

Amazon.com е американска компания, най-голямата в света по оборот сред продаващите стоки и услуги през интернет и една от първите интернет услуги, фокусирани върху продажбата на истински потребителски стоки. Централата се намира в Сиатъл. 

В момента Amazon.com обхваща 34 продуктови категории, включително електронни книги, потребителска електроника, играчки, храни, стоки за домакинството, спортни стоки и други продукти.

Снимка 209407

Източник: pixabay.com

2. Google

Google е американска транснационална публична корпорация, реорганизирана на 2 октомври 2015 г. в международния конгломерат Alphabet Inc., който инвестира в интернет търсенето, облачните технологии и рекламните технологии. 

Google поддържа и развива набор от онлайн услуги и продукти. 

Google управлява повече от един милион сървъри в центровете за данни в целия свят и обработва повече от 1 милиард търсения и 24 петабайта потребителски данни всеки ден.

Бързият растеж на Google от самото му създаване доведе до появата на голям брой продукти, които не са пряко свързани с основния продукт на компанията - търсачката. 

Google има такива онлайн продукти като пощенската услуга Gmail, социалната мрежа на Google+. 

Компанията разполага и с настолни продукти като браузъра Google Chrome, програмата за снимки Picasa и програмата за незабавни съобщения на Hangouts.

Снимка 384047

Източник: iStock

1. Netflix

Netflix е американска компания за развлечения, доставчик на филми и телевизионни предавания, базирана на поточно предаване на мултимедия.

Компанията е основана на 29 август 1997 г. от Ридм Хестингс и Марк Рандолф, базирана е в Лос Гатос, Калифорния.

От 2013 г. Netflix продуцира свои собствени филми, поредици и телевизионни предавания. През 2016 г. компанията пусна 126 оригинални телевизионни предавания и филми - повече от всяка друга мрежа или кабелен канал.

Към януари 2019 г. компанията има 139 милиона абонати по целия свят, включително 58,5 милиона в САЩ.