Страната, чийто авиопревозвач е на първо място в класацията, е характерна с красивите си пясъчни плажове, невероятни ледници и високи планински вериги. Нова Зеландия е вече известна и с водещата си в индустрията авиокомпания, пише CNN.

Air New Zealand е Авиокомпания на годината за 2020 г., според AirlineRatings.com - базирана в Австралия агенция за авиационна безопасност и рейтинг на авиоуслугите. От агенцията посочват, че рекордното представяне на превозвача и иновациите в полетите, както и показателите на авиокомпанията за безопасност и мотивация на персонала - са спечелили победата.

Кои са най-скъпите авиокомпании в света?

Кои са най-скъпите авиокомпании в света?

На първите 4 места се нареждат американски гиганти

Eто и класацията на AirlineRatings.com за най-добри авиокомпании за 2020 г.:

  1. Air New Zealand
  2. Singapore Airlines
  3. All Nippon Airways
  4. Qantas
  5. Cathay Pacific
  6. Emirates
  7. Virgin Atlantic
  8. EVA Air
  9. Qatar Airways
  10. Virgin Australia

Air New Zealand печели за шести път наградата, с изключение на миналата година, когато победител става Singapore Airlines.

"Авиокомпанията е пионер в редица важни индустриални инициативи като биогоривата и по-ефективните маршрути на полети, както и множество допълнителни подобрения на земята като използването на електрически превозни средства", казва Джефри Томас, главен редактор на AirlineRatings.com.

Трите авиокомпании, чиито полети са винаги навреме

Трите авиокомпании, чиито полети са винаги навреме

През миналата година те са обслужили над 88% от пътуванията си по график

Наградите на агенцията се оценяват от седем опитни редактори, използващи международни одити на авиационната индустрия и правителствaтa, заедно с 12 ключови критерия. Те включват възрастта на авиопарка, ревюта от пътници, инвестиционните оценки, отношенията с персонала, предлагането на услуги и рентабилността.

"Редакторите споделиха, че конкуренцията за най-високото място е тежка, тъй като Singapore Airlines, Qantas и All Nippon Airways са били почти наравно", казва Томас.

Относно бюджетните опции, JetBlue е най-добрата нискотарифна авиокомпания в Америка, Wizz Air печели в Европа, Air Arabia в Близкия изток и Африка и Air Asia/Air Asia X в Азиатско-Tихоокеанския регион.

Идва краят на силните времена за нискотарифните авиокомпании

Идва краят на силните времена за нискотарифните авиокомпании

Авиопревозвачите са изправени пред нарастващи разходи и намаляващи приходи