Полетите на националния превозвач "България Еър" между София и Бургас стартират на 18 юни, когато ще бъде изпълнен и първият полет по линията.

Те ще се осъществяват всеки ден, а билети вече могат да бъдат резервирани и закупени както онлайн - през уебсайта на авиокомпанията на air.bg, така и през мобилното приложение Bulgaria Air, в офисите на авиокомпанията в страната, както и през агентската мрежа.

През пролетта "България Еър" стартира редовни полети и по редица нови директни линии, сред които са гръцките дестинации Солун, островите Крит, Корфу и Родос. В началото на май се изпълни и първият специален полет до екзотичния и слънчев Дубай. Редовните полети до него ще стартират от 19 септември и ще се изпълняват всеки петък и неделя.

Всички полети на националния превозвач се изпълняват съобразно най-високите хигиенни изисквания в интерес спокойствието и здравето на всички пасажери и след стриктна дезинфекция със сертифицирани препарати и UV машината Honeywell UV Cabin System II, която световното списание TIME определя като едно от най-иновативните изобретения за 2020 година, посочват от компанията.

Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и да била зараза по въздушен път. Повече информация за всички мерки, които националният превозвач "България Еър" е въвел в интерес на пасажерите си, прочетете тук.