Гepмaнcĸaтa ĸoмпaния ЅАР, ĸoятo нacĸopo oтĸpи нoв модерен офис в Coфия, обединяващ развойния център SAP Labs България и търговското дружество SAP България, обяви, чe планира да продължи да разраства екипа си у нас. Новата база на компанията в София е част от инвестиция в размер на 100 милиона лева и е специализирана в разработката на иновации и изкуствен интелект.

Сградата обединява на едно място всички дейности и служители на фирмата. Наскоро екипът на Money.bg се срещна с с част от мениджърския състав на компанията. От него разбрахме, че София затвърждава позицията си на стратегическа световна технологична локация в мрежата на SAP.

Новото модерно офис пространство се намира в Промишлена зона "Хладилника". Сградата има 11 надземни етажа и 2 подземни, като застроената й площ възлиза на 34 800 кв. м. Там на едно място вече се помещават развойният център SAP Labs България и търговското дружество на компанията - SAP България.

Новият регионален технологичен хъб на SAP, ръководен от България, който нареди София до Токио, Сингапур и Берлин

Новият регионален технологичен хъб на SAP, ръководен от България, който нареди София до Токио, Сингапур и Берлин

Инвестиция за над 50 милиона лева

Новият български развоен център на SAP беше посетен от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева, която се срещна с част от ръководството на един от най-големите германски инвеститори у нас.

"Сътрудничеството на големи компании със стартиращи предприятия е от изключителна важност за повишаването на конкурентоспособността на страната и за икономическия растеж", коментира Стойчева по време на срещата.

Снимка 640018

Източник: SAP

Управляващият директор на SAP България подчерта, че всяка година в компанията стаж започват над 70 души, а половината от служителите са започнали работа след стаж. В момента назначени са над 1 400, като плановете са да се увеличават с 200 до 300 души на година. 

Развойният център в София е седмият по големина от 21, които компанията има. Амбициозните планове за растеж идват с глобален контекст, в който София се нарежда до още 20 подобни технологични центъра в 17 страни по света - от САЩ и Канада, през Германия и Франция, до Япония и Китай.

От германската компания коментират, че сред основните причини да инвестират у нас са българските ИТ специалисти, които са на световно ниво.

SAP към клиентите си: Ако искате иновации, ще плащате абонамент

SAP към клиентите си: Ако искате иновации, ще плащате абонамент

Огромни разходи ще се наложи да правят компаниите заради новата стратегия